ΑΘΗΝΑ
07:05
|
24.04.2024
Ο Ναγίμπ Μπουκέλε, στα χνάρια του Τραμπ, ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί το φάρμακο ως μέσο προφύλαξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ναγίμπ Μπουκέλε, ακολουθώντας τα χνάρια του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί την υδροξυχλωροκίνη ως μέσο προφύλαξης.

“Τη χρησιμοποιώ ως μέτρο προφύλαξης, ο πρόεδρος Τραμπ το χρησιμοποιεί ως μέτρο προφύλαξης, οι περισσότεροι ηγέτες στον κόσμο το χρησιμοποιούν ως μέτρο προφύλαξης”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέκοψε πριν από δύο ημέρες την κλινική δοκιμή για την υδροξυχλωροκίνη σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.  

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε παραδεχτεί πώς του χορηγείται υδροξυχλωροκίνη, μία ουσία που θα “άλλαζε το παιχνίδι” όπως υποστήριξε στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.  

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ο οποίος, ωστόσο, παραδέχτηκε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα συνιστούσε πλέον τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για την αντιμετώπιση του Covid-19, μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ. Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι οι ασθενείς θα συνεχίσουν να είναι σε θέση να το παίρνουν προληπτικά, εφόσον το επιθυμούν.  

Ο τρόπος με τον οποίο ο 38χρονος Μπουκέλε χειρίστηκε την κρίση της πανδημίας, επιβάλοντας στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, έχει πυροδοτήσει επικρίσεις σε βάρος του. Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για αυταρχική παρέκκλιση και υπέρβαση εξουσίας.  

Οι χειρισμοί του, πάντως, έχουν την έγκριση των ΗΠΑ. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ, Ρόναλντ Τζόνσον, δήλωσε πως τους εγκρίνει και θεωρεί ενδεδειγμένες τις κινήσεις του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ. “Πιστεύω ότι σε καταστάσεις κρίσης ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείπει λίγη από την ελευθερία του υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της πλειοψηφίας, του συνόλου”, είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα