ΑΘΗΝΑ
12:19
|
13.04.2024
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης καθώς και η πρόσβαση στους χώρους του αναβατορίου και του ασανσέρ…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης καθώς και η πρόσβαση στους χώρους του αναβατορίου και του ασανσέρ για τους αναπήρους από την αρχαιολογική υπηρεσία, παρότι είχε δοθεί πρόσβαση σε βουλευτή άλλου κόμματος προ ημερών.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών αποτελούνταν από τους Π. Σκουρολιάκο, Κ. Μάλαμα και Θ. Ξανθόπουλο καθώς και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Κ. Στρατή, και ενώ αρχικά τους είχε δοθεί άδεια σε προηγούμενη επικοινωνία, αυτή ανακλήθηκε κατά την παρουσία τους στο χώρο.


Ο Π. Σκουρολιάκος σχολίασε το συμβάν ως εξής:

Πριν από λίγο, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, διαμαρτυρήθηκε για την παρεμπόδιση της Αντιπροσωπείας της ΚΟ και του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί το, πολυδιαφημισμένο από το ΥΠΠΟΑ, αναβατόριο της Ακρόπολης, σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας κίνηση.

Το αναβατόριο παραμένει κλειστό και η Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη επίσης από τους Κυριακή Μάλαμα και Θεόφιλο Ξανθόπουλο εμποδίστηκε από το να επισκεφτεί τις εργασίες, παρά την προηγούμενη επικοινωνία και παρά τις επιτόπιες συνεχείς “διαβουλεύσεις” μεταξύ των στελεχών του αρμόδιου Υπουργείου.

“Θα επιχειρήσουμε και πάλι και ελπίζουμε ότι τότε δεν θα υψωθούν τείχη άρνησης μπροστά μας. Και μακάρι να διαψευστούμε, αλλά πολύ φοβούμαστε πώς όχι, ότι η Ακρόπολη θα μείνει και δεύτερο καλοκαίρι απροσπέλαστη από τα Άτομα με Αναπηρία”, δήλωσε ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα