ΑΘΗΝΑ
10:24
|
29.02.2024
Με βαρείς χαρακτηρισμούς απήντησε η ρωσική πρεσβεία σε όσα είπε ο πρέσβυς των ΗΠΑ πρόσφατα στο Mega.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βαρείς χαρακτηρισμούς, ασυνήθιστους σε διπλωματικά έγγραφα, απήντησε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα σε όσα είπε ο πρέσβυς των ΗΠΑ πρόσφατα στο Mega, χαρακτηρίζοντάς τα «ανοησίες».

Την ρωσική αντίδραση προκάλεσε η δήλωση του κου Πάιατ στο γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, όπου κα δήλωσε συγκεκριμένα: «Αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία, έχει ως εξής:

«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.
Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

28 Μαΐου 2020»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα