ΑΘΗΝΑ
21:48
|
24.04.2024
Επεισόδια με ρίψεις χημικών κατά των διαδηλωτών-εργαζομένων που προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου έφτασαν, μετά την πορεία της διαμαρτυρία τους στο κέντρο της Αθήνας, οι εργαζόμενοι στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού.

Οι εργαζόμενοι με κεντρικό σύνθημα “θέλουμε εργασία και όχι ανεργία” επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα του υπουργείου, αλλά αποτράπηκαν από ομάδα αστυνομικών, η οποία τους επιτέθηκε με χημικά.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και διεκδικούν την “επαναπρόσληψη και του τελευταίου εποχικού εργαζόμενου”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο, ανέφερε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να απαλλαγούν από τα χρέη σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τράπεζες και στην εφορία.

“Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους” τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα