ΑΘΗΝΑ
06:46
|
24.04.2024
Εκτελεστική εντολή που θα "φιμώνει" τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να εκδώσει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτελεστική εντολή που θα “φιμώνει” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να εκδώσει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΚένανι.

Η ΜακΚένανι δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της εκτελεστικής εντολής, αλλά δήλωσε ότι θα υπογραφεί την Πέμπτη.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, υπό την πίεση της μεγάλης διαφοράς που τον χωρίζει στις δημοσκοπήσεις από τον αντίπαλό του Δημοκρατικό, Τζο Μπάιντεν και με αφορμή την ειδική σήμανση για fake news που τοποθέτησε το Twitter σε αναρτήσεις του που αφορούσαν την επιστολική ψήφο, επιμένει στις κατηγορίες περί λογοκρισίας και διαμηνύει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ότι “δεν θα το επιτρέψω. Το προσπάθησαν το 2016 και απέτυχαν. Μείνετε συντονισμένοι”.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στο Fox News, το ενδεχόμενο της λογοκρισίας των social media, τόνισε ότι: “Πρέπει να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν αλλά γενικά πιστεύω ότι το να επιλέξει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, χθες Τετάρτη (27/5) ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή κατά του Twitter, του Facebook, της Apple και της Google που ισχυριζόταν ότι συνωμοτούν για να καταστείλουν τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών στο διαδίκτυο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα