ΑΘΗΝΑ
08:23
|
26.04.2024

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ ανακοίνωσε πως το 2019 καταγράφηκαν 41.777 εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση τα τελευταία είκοσι χρόνια. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ ανακοίνωσε πως το 2019 καταγράφηκαν 41.777 εγκλήματα με πολιτικά κίνητρα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Αν και στο σύνολο των 5.300.000 εγκλημάτων ο αριθμός δείχνει μικρός, πρόκειται για δυνητικό παράγοντα αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας, του πολιτικού συστήματος και της συνταγματικής τάξης.

Σε ακροδεξιούς αποδίδονται 22.342 εγκλήματα, μεταξύ αυτών η συντριπτική πλειοψηφία από 2.032 αντισημιτικές ενέργειες. Επίσης ακροδεξιοί θεωρούνται υπεύθυνοι και για 856 εγκλήματα κατά μουσουλμάνων, από ένα σύνολο 950.

Ο Ζέεχοφερ είπε πως στα πολιτικά υποκινούμενα εγκλήματα η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από την ακροδεξιά, και η κοινωνία πρέπει να επαγρυπνεί απέναντι σε τέτοια εγκλήματα, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά στον πολιτικό Βάλτερ Λυμπκε που υποστήριζε την υποδοχή μεταναστών και δολοφονήθηκε στη βεράντα του σπιτιού του τον Ιούνιο του 2019.

Στα θετικά ο υπουργός κατέγραψε τη μείωση των εγκλημάτων που αποδίδονται στο Κίνημα Πολιτών του Ράιχ (Reichsbürgerbewegung), μια ακροδεξιά οργάνωση-ομπρέλα που δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα