ΑΘΗΝΑ
10:28
|
23.06.2024
Ο δικαστής Τζον Ρούσο Τζούνιορ, απολύθηκε έπειτα από απαράδεκτα σεξιστικό σχόλιο σε θύμα βιασμού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκάρει και προκαλεί η είδηση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο δικαστής Τζον Ρούσο Τζούνιορ φέρεται να είπε σε γυναίκα, θύμα βιασμού ότι “θα μπορούσες να κλείσεις τα πόδια σου”!

Μετά “από σειρά επαναλαμβανόμενων ενεργειών κακής συμπεριφοράς” με αποκορύφωμα το απαράδεκτο και σεξιστικό σχόλιο του δικαστή, οι αρχές του Νιού Τζέρσεϊ, τον απέλυσαν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το 2016 όταν η γυναίκα-θύμα που άκουσε το σεξιστικό σχόλιο του Ρούσο, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας περιοριστικά μέτρα για έναν άνδρα τον οποίο κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της.

Στα πρακτικά της διαδικασίας καταγράφεται ερώτηση του Ρούσο προς τη γυναίκα: “Ξέρεις πώς να σταματήσεις κάποιον από το να έχεις σεξουαλική επαφή μαζί του;”.

Όταν η γυναίκα απάντησε “ναι” εξηγώντας ότι ένας τρόπος θα ήταν να το βάλει στα πόδια, ο δικαστής Ρούσο της απάντησε αφήνοντάς την εμβρόντητη: “Να κλείσεις τα πόδια σου; Να καλέσεις την αστυνομία; Έκανες τίποτα από τα δύο;”.

Η έρευνα των τριών δικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Ρούσο αποκάλυψε και άλλες παρατυπίες του, όπως την διεξαγωγή δίκης για οικογενειακές διαφορές στην οποίο ο Ρούσο δεν ζήτησε την αυτοεξαίρεσή του παρά το γεγονός ότι γνώριζε έναν εκ των διαδίκων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρούσο προσπάθησε να σώσει την “αξιοπιστία”του δηλώνοντας μετανιώμένος για τα σχόλιά του, όπως και για το γεγονός ότι αστειευόταν για την υπόθεση μιλώντας σε εργαζόμενους στα δικαστήρια.

Ευτυχώς, ήταν ήδη αργά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα