ΑΘΗΝΑ
08:23
|
12.05.2024
Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, μουσεία, πάρκα και γκαλερί θα ξανακλείσουν για δύο εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επαναφέρει κάποια από τα μέτρα του lockdown στη Σεούλ μετά την καταγραφή του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊόυ στη χώρα εδώ και δύο μήνες.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Παρκ Νόινγκ-Χου, μουσεία, πάρκα και γκαλερί θα ξανακλείσουν από την Παρασκευή 29/05 και για δύο εβδομάδες, ενώ το υπουργείο Εργασίας σύστησε στις εταιρείες της πρωτεύουσας να επαναφέρουν τα ελαστικά ωράρια και την κατ’ οίκον εργασία για τους εργαζομένους τους. Οι κάτοικοι της Σεούλ θα πρέπει να αποφεύγουν ξανά τις άσκοπες συναθροίσεις και τον συνωστισμό σε δημόσιους χώρους, ενώ θα περιοριστεί εκ νέου ο αριθμός των επισκεπτών σε ναούς και χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Η επαναφορά των μέτρων κρίθηκε απαραίτητη μετά την επανεμφάνιση συμαντικού αριθμού κρουσμάτων για πρώτη φορά μετά από 53 ημέρες. Όπως εξήγησε ο Παρκ Νόινγκ-Χου “οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την πρωτεύουσα. Αν αποτύχουμε, θα πρέπει να επιστρέψουμε σε καθεστώ πλήρους κοινωνικής αποστασιοποίησης”.

Στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπου και τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί ως τις 14 Ιουνίου, κατοικούν οι μισοί περίπου από τους 51 εκ. πολίτες της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την υγειονομική επιτροπή της χώρας, ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί σημαντικά σε χώρους εργασίας, στα σχολεία και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Η Σεούλ ανέστειλε τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης στις 6 Μαΐου. Σήμερα, το Κέντρο Πρόληψης Επιδημιών της χώρας κατέγραψε 79 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 67 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα. Χθες, Τετάρτη, είχαν καταγραφεί άλλα 40 κρούσματα – τα περισσότερα μετά από επτά εβδομάδες. Με τους πολίτες να έχουν επιστρέψει στις εργασίες και στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ο εντοπισμός των επαφών των νέων κρουσμάτων καθίσταται πολύ δύσκολος και αυτή η διαπίστωση έχει προξενήσει ανησυχία στις αρχές για νέο κύμα εξάπλωσης του Covid-19.

Η Νότια Κορέα, που κατάφερε από νωρίς να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των θανάτων, στο πικ της πανδημίας, στις αρχές Μαρτίου, κατέγραφε κατά μέσο όρο 500 κρούσματα ημερησίως.

Πηγή: TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα