ΑΘΗΝΑ
18:11
|
25.04.2024

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταφέρθηκε εναντίον της επιλογής του Τουίτερ να προσθέσει σε ανάρτηση του προέδρου Τραμπ τη σήμανση ότι το περιεχόμενο απαιτεί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταφέρθηκε εναντίον της επιλογής του Τουίτερ να προσθέσει σε ανάρτηση του προέδρου Τραμπ τη σήμανση ότι το περιεχόμενο απαιτεί επαλήθευση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο μήνυμά του έλεγε πως οι επιστολικές ψήφοι θα χρησιμοποιηθούν για να χάσει τις εκλογές μέσω νοθείας. Όταν αντιλήφθηκε τη σήμανση που πρόσθεσε το Τουίτερ, κατήγγειλε πως τον λογοκρίνουν.

Ο Ζούκερμπεργκ, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί από το κανάλι Fox News, λέει πως το Facebook δεν θα ενεργούσε όπως το Τουίτερ γιατί θεωρεί πως δεν έχει ρόλο διατητή που εξακριβώνει ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι.

Επίσης είπε πως το Facebook επεμβαίνει μόνο αν από το περιεχόμενο μιας ανάρτησης προκύπτει απειλή άμεσης βλάβης, ενώ σε καμία περίπτωση δεν παίρνει θέση όταν πρόκειται για έκφραση πολιτικής άποψης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει διάταγμα που θα αφορά τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό σε τι ακριβώς θα αφορά, πιθανολογείται ότι θα περιορίζει την νομική προστασία από αγωγές σε πλατφόρμες που όπως το Τουίτερ προσθέτουν σήμανση σε αναρτήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα