ΑΘΗΝΑ
14:58
|
20.04.2024

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ επιτέθηκε στη Φωνή της Αμερικής, τον ειδησεογραφικό οργανισμό που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Μπράιαν Χουκ επιτέθηκε στη Φωνή της Αμερικής, τον ειδησεογραφικό οργανισμό που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επειδή όπως είπε έχει γίνει η Φωνή των Μουλάδων συμφωνα με τα παράπονα που του έκαναν ακροατές του προγράμματος στα περσικά.

Σε άρθρο του στη Νιου Γιορκ Ποστ ο Χουκ λέει πως κατά το περασμένο έτος το πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής στα περσικά χρηματοδοτήθηκε με 17 εκ. δολάρια. Αλλά οι επιδόσεις στην προπαγάνδιση των αμερικανικών θέσεων κρίνονται μη ικανοποιητικές.

Σαν παράδειγμα αναφέρει πως κατά την περίοδο που στο Ιράν γίνονταν διαδηλώσεις με νεκρούς, η Φωνή της Αμερικής πρόβαλε ντοκιμαντέρ για τη φύση. Επίσης σημειώνει ότι όταν γίνονται επικριτικές αναφορές, τις συνοδεύει με την άποψη της κυβέρνησης του Ιράν.

Καταλήγοντας ο Χουκ κάνει σαφές πως, εφόσον δεν ανταποκριθεί στο ρόλο του να προπαγανδίζει την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνσης, το πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής στα περσικά θα καταργηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα