ΑΘΗΝΑ
16:01
|
25.04.2024
Φωτογραφίες που πάρθηκαν μέσα στο δικαστήριο του Woolwich Crown δείχνουν τα αντιδημοκρατικά μέτρα τα οποία το Βρετανικό κράτος αφαλείας έχει επιβάλλει στον φυλακισμένο εκδότη των…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


του Max Blumenthal


Φωτογραφίες που πάρθηκαν μέσα στο δικαστήριο του Woolwich Crown κατ’ αποκλειστικότητα του The Grayzone δείχνουν τα αντιδημοκρατικά μέτρα τα οποία το Βρετανικό κράτος αφαλείας έχει επιβάλλει στον φυλακισμένο εκδότη των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.
Οι φωτογραφίες, που πάρθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία έκδοσης του Ασάνζ, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 24 και 28 Φεβρουαρίου, δείχνουν την απομόνωση η οποία έχει επιβληθεί στον Ασάνζ, καθώς και την επιδείνωση της φυσικής του κατάστασης από όταν συνελείφθει τον Απρίλιο του 2019 και φυλακίστηκε σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας.
Στις 26 Φεβρουαρίου, η δικαστής Vanessa Baraitser είπε πως θα θεωρηθεί καταφρόνηση προς το δικαστήριο αν κάποιος τραβήξει φωτογραφίες. Ωστόσο, ένας παρατηρητής είχε τραβήξει φωτογραφίες την προηγούμενη μέρα από την προειδοποίηση της δικαστού.
Μια ομάδα υποστηρικτών του Wikileaks με βάση τη Σουηδία, η Anonymous Scandinavia, έδωσε τις φωτογραφίες στο The Grayzone ώστε να αποκαλύψουν αύτο που θεωρούσαν κρατική καταστολή ενός ερευνητικού δημοσιογράφου.
Οι εικόνες δείχνουν τον Ασάνζ περιορισμένο σε ένα γυάλινο κλουβί, φυσικά απομονωμένο από την νομική του ομάδα, και ανίκανο να παρακολουθήσει την ίδια του τη δίκη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Ασάνζ διαμαρτυρόταν για την απομόνωσή του, και είπε στη δικαστη Baraitser “Όσο συμμετέχω σ’ αυτή τη δίκη, άλλο τόσο συμμετέχω στο Wimbledon. Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τους δικηγόρους μου ή να τους ζητήσω διευκρινήσεις”. Είπε σε μέλη της νομικής του ομάδας ότι δεν μπορούσε να ακούσει μέσα από το γυάλινο κλουβί.

Πηγή: The Grayzone

Πηγή: The Grayzone

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα