ΑΘΗΝΑ
05:25
|
26.04.2024

Ο θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στους Δημοκρατικούς, καθώς η γερουσιάστρια Έιμι Κλόμπουτσαρ κατά τη θητεία της σαν εισαγγελέας στη Μινεάπολη επανειλημμένα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στους Δημοκρατικούς, καθώς η γερουσιάστρια Έιμι Κλόμπουτσαρ κατά τη θητεία της σαν εισαγγελέας στη Μινεάπολη επανειλημμένα δεν είχε ασκήσει δίωξη σε κατηγορούμενους αστυνομικούς, μεταξύ τους και ο Ντέρεκ Σόβιν που πάτησε τον Φλόιντ στο λαιμό.

Η Κλόμπουτσαρ, που ήταν υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών το οποίο τελικά κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν, είχε επικριθεί επειδή σαν εισαγγελέας δεν ασκούσε διώξεις σε αστυνομικούς που κατηγορούνταν για θανάτους πολιτών. Σε άρθρο της Ουάσιγκτον Ποστ τον Μάρτιο οι περιπτώσεις αυτές υπολογίζονταν σαν περισσότερες από 20. Αντίθετα, ήταν ιδιαίτερα αυστηρή με τη δίωξη κατηγορούμενων για ασήμαντα αδικήματα.

Όπως προκύπτει τώρα σε μια από τις υποθέσεις αυτές τον Οκτώβριο του 2006, όταν η Κλόμπουτσαρ διεκδικούσε την εκλογή της στη Γερουσία, ο Ντέρεκ Σόβιν και άλλοι αστυνομικοί αντιμετώπιζαν κατηγορίες για το θάνατο ενός άνδρα που είχε μαχαιρώσει άλλους. Η Κλόμπουτσαρ δεν άσκησε δίωξη και σε αυτή την περίπτωση, και τελικά οι αστυνομικοί απαλλάχτηκαν από σώμα ενόρκων.

Η Κλόμπουτσαρ είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζει ο Μπάιντεν για το θώκο του αντιπροέδρου. Με την κατακραυγή για την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία, η εισαγγελική καριέρα της Κλόμπουτσαρ θα φωτιστεί αλλά όχι όπως θα επιθυμούσε η ίδια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα