ΑΘΗΝΑ
18:31
|
18.04.2024

Η άρνηση της Άνγκελας Μέρκελ να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει τη σύνοδο των G7 για τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος των […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η άρνηση της Άνγκελας Μέρκελ να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει τη σύνοδο των G7 για τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμούσε η σύνοδος των ηγετών του G7 να γίνει δια ζώσης στα τέλη του Ιουνίου στον Λευκό Οίκο, ώστε να δώσει το σήμα της επιστροφής στην κανονικότητα. Ωστόσο η καγκελάριος της Γερμανίας δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση, επικαλούμενη ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού.

.Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει σαφές πως, χωρίς την Άνγκελα Μέρκελ παρούσα, ούτε ο ίδιος θα συμμετείχε. Εξάλλου ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είχε εκφράσει αμφιβολίες, διερωτώμενος αν μετά από μία δια ζώσης συνάντηση οι ηγέτες θα όφειλαν να μπουν σε εκούσια απομόνωση συμμορφούμενοι με τις οδηγίες για την πανδημία του κορονοϊού.

Ανακοινώνοντας την αναβολή στους δημοσιογράφους, ο Τραμπ είπε επίσης πως προτίθεται να καλέσει και τη Ρωσία στη σύνοδο. Η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα