ΑΘΗΝΑ
06:26
|
26.04.2024

Ένας 32χρονος Παλαιστίνιος με ειδικές ανάγκες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινούς συνοριοφύλακες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το Σάββατο 30 Μαΐου. Ο Ιγιάντ αλ Χάλακ κατευθυνόταν στη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 32χρονος Παλαιστίνιος με ειδικές ανάγκες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινούς συνοριοφύλακες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το Σάββατο 30 Μαΐου.

Ο Ιγιάντ αλ Χάλακ κατευθυνόταν στη σχολή για άτομα με ειδικές ανάγκες όπου φοιτούσε. Η οικογένεια του Χάλακ δήλωσε στην Χααρέτζ πως έπασχε από αυτισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Χάλακ δεν υπάκουσε στην εντολή να σταματήσει και έτρεξε να φύγει. Δύο αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον εντόπισαν να κρύβεται πίσω από κάδο σκουπιδιών. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε κατέθεσε πως θεώρησε τον Χάλακ τρομοκράτη επειδή φορούσε γάντια.

Η Χααρέτζ αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός συνέχισε να πυροβολεί τον Χάλακ ακόμα και όταν ο συνάδελφός του και ανώτερός του, του είπε να σταματήσει. Ο αστυνομικός δικαιολογήθηκε πως συνέχισε να πυροβολεί επειδή ο Χάλακ δεν ήταν ακίνητος.

Δεν βρέθηκε κάποιο όπλο στην κατοχή του Χάλακ. Μετά το φόνο αστυνομικοί και πράκτορες της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ έκαναν έρευνα στο σπίτι του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε πως σύμφωνα με μαρτυρίες ο Χάλακ δέχτηκε δέκα σφαίρες.

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως “η εκτέλεση ενός Παλαιστίνιου με ειδικές ανάγκες είναι απόδειξη των εγκλημάτων που διαπράττει το Ισραήλ. Τα εγκλήματα αυτά θεριεύουν την Παλαιστινιακή αντίσταση, η απάντηση της οποίας θα είναι χτυπήματα ενάντια στην κατοχή, και η συνεχιζόμενη ιντιφάντα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα