ΑΘΗΝΑ
04:08
|
25.04.2024

Η αφροαμερικανή γερουσιάστρια Τζόις Μπέιτι δέχτηκε σπρέι πιπεριού όταν διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς επειδή έσπρωχναν διαδηλωτές. Η Μπέιτι μαζί με άλλους ηγέτες της κοινότητας των αφροαμερικανών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αφροαμερικανή γερουσιάστρια Τζόις Μπέιτι δέχτηκε σπρέι πιπεριού όταν διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς επειδή έσπρωχναν διαδηλωτές.

Η Μπέιτι μαζί με άλλους ηγέτες της κοινότητας των αφροαμερικανών στο Κολόμπους του Οχάιο συμμετείχε το απόγευμα του Σαββάτου σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Επειδή από την ομάδα των διαδηλωτών που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο μία γυναίκα πατούσε με το ένα πόδι στο δρόμο, οι αστυνομικοί άρχισαν να σπρώχνουν με τα ποδήλατά τους.

Οι αστυνομικοί άρπαξαν ένα διαδηλωτή και τον πέταξαν βίαια στο οδόστρωμα. Η Μπέιτι κατευθύνθηκε στο σημείο προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση. Τότε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των σπρέι πιπεριού.

Η 70χρονη γερουσιάστρια μιλώντας στο Politico είπε πως ένιωσε να καίγεται. Άλλοι διαδηλωτές της έδωσαν γάλα για να ξεπλύνει τα μάτια της.

Η Μπέιτι είπε πως ήταν περιττή χρήση βίας και οι αστυνομικοί όφειλαν να βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν τους διαδηλωτές, όχι να αντιπαρατεθούν μαζί τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα