ΑΘΗΝΑ
07:07
|
26.04.2024
Το 46% των γονέων θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση προχώρησε πολύ γρήγορα στην άρση των μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έπειτα από 10 εβδομάδες, ανοίγουν και πάλι σήμερα τα σχολεία στην Αγγλία.

Παρόλα αυτά, πολλοί γονείς σχεδιάζουν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι καθώς φοβούνται ότι η κυβέρνηση προχώρησε πολύ γρήγορα στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Εκπαιδευτικών Ερευνών, οι διευθυντές των σχολείων εκτιμούν ότι το 46% των γονιών δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Επιπλέον, σήμερα μαζί με τα σχολεία ανοίγουν και οι υπαίθριες αγορές, ενώ παράλληλα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως έξι ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση και στις ευπαθείς ομάδες. Από σήμερα πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι θα επιτρέπεται να βγουν επιτέλους από τα σπίτια τους και να κυκλοφορήσουν δημόσια.

Αρκετοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι η άρση των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε δεύτερο κύμα μολύνσεων, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η σημερινή χαλάρωση αντιπροσωπεύει μερική μόνο άρση των μέτρων, τονίζοντας ότι πλέον οι πολίτες αρχίζουν να αγνοούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα