ΑΘΗΝΑ
08:48
|
19.05.2024
Συμφωνητικό αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου κατά την δεκαετία 2020-2030 υπέγραψαν οι εταιρείες Μυτιληναίος ΑΕ και Gazprom Export.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνητικό αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου κατά την δεκαετία 2020-2030 υπέγραψαν οι εταιρείες Μυτιληναίος ΑΕ και Gazprom Export, θυγατρική του ενεργειακού κολοσσού της Ρωσίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας.

Τις υπογραφές έβαλαν οι επικεφαλής των δύο εταιρειών, από ελληνικής πλευράς ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και από ρωσικής η Γελένα Μπουρμίστροβα, η οποία δήλωσε ότι αποδεικνύεται πως στην ελληνική αγορά υπάρχει ζήτηση για ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ το νέο συμφωνητικό «θα συμβάλει στην περαιτέρω εδραίωση της συνεργασίας των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα».

«Το μακρόχρονο αυτό συμβόλαιο θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Μυτιληναίος ΑΕ στην αγορά φ.αερίου της περιοχής και θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας του ενεργητικού μας στη βιομηχανία και την ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε με τη σειρά του ο Ευ.Μυτιληναίος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σημειωτέον ότι οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2017 βάσει συμφωνητικών μικρής διάρκειας. Συνολικά το 2019 η Μυτιληναίος ΑΕ εισήγαγε 588 εκατ. κυβικά μέτρα φ.αερίου, ενώ το 2020 συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία στη βάση μακροχρόνιου συμφωνητικού, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ο αναμενόμενος όγκος αερίου, που θα μεταφερθεί στην Ελλάδα μέσω του δικτύου αγωγών της Γκαζπρόμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα