ΑΘΗΝΑ
06:10
|
26.04.2024
Ορισμένοι αστυνομικοί στις ΗΠΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους διαδηλωτές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη χρήση βίας από την αστυνομία και για…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς μπαίνουμε στην πέμπτη μέρα διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα εικόνες χρήσης βίας από αστυνομικούς εναντίον του πλήθους. Ωστόσο, ορισμένοι αστυνομικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους διαδηλωτές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη χρήση βίας από την αστυνομία και για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα κατά του ρατσισμού.
“Θέλουμε να ‘μαστε μαζί σας, ειλικρινά. Έβγαλα το κράνος μου, άφησα το γκλοπ. Θέλω να κάνουμε παρέλαση, όχι διαμαρτυρία”, δήλωσε ο Κρις Σγουόνσον, Σερίφης της κομητείας του Τζένεσι στο Φλιντ του Μίσιγκαν, πριν να ενωθεί με το πλήθος στην πορεία, και ο κόσμος επευφημούσε και φώναζε “Περπάτα μαζί μας”.
Αστυνομικοί στο Κάμντεν του Νιού Τζέρσεϊ κρατούσαν ένα πανό που έγραφε “Είμαστε αλληλέγγυοι” και ένωσαν τις φωνές τους με τα πλήθη φωνάζοντας “Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη!”
Στο Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια ο διοικητής της Αστυνομίας Άντι Μιλς γονάτισε μαζί με διαδηλωτές, κάνοντας αναφορά στην κίνηση που έγινε διάσημη από τον Κόλιν Κέπερνικ, και το αστυνομικό τμήμα το ανάρτησε στο Twitter γράφοντας “στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και για να εστιάσουμε την προσοχή μας στην αστυνομική βία εναντίον των μαύρων”.
Δύο αστυνομικοί του Κάνσας, στο Μιζούρι – ένας λευκός κι ένας μαύρος – φωτογραφήθηκαν κρατώντας ένα πανό που έλεγε “Τερματίστε την αστυνομική βία!”.
Στο Φάργκο, στη βόρεια Ντακότα, ένας αστυνομικός εθεάθει να σφίγγει τα χέρια των διοργανωτών της διαδήλωσης κρατώντας ένα πανό που έγραφε: “Είμαστε μία φυλη…η ανθρώπινη φυλη”.
Αστυνομικοί στο Φέργκιουσον του Μιζούρι γονάτισαν επί εννιάμιση λεπτά στη μνήμη του Φλόιντ μαζί με τον κόσμο, που τους χειροκρότησε.
Παρά τις κάποιες στιγμές αλληλεγγύης, εντάσεις σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Κάνσας Σίτυ, στο Φάργκο και στο Φέργκιουσον.

Πηγή: Forbes

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα