ΑΘΗΝΑ
08:37
|
20.04.2024
Οι καλλιτέχνες στις ΗΠΑ διαμαρτύρονται για την επιπολαιότητα και την αναλγησία του προέδρου των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι New York Times ξαναχτυπούν αφιερώνοντας και δεύτερο πρωτοσέλιδο στους χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό που θρηνούν οι ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά όμως στοχεύουν απευθείας τον αμερικανό πρόδεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο αμέριμνος με το καπελάκι του να παίζει γκολφ με φόντο τα χιλιάδες ονόματα των νεκρών της πανδημίας και τίτλο “Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους 100.000, μια ανυπολόγιστη απώλεια”.

Να σημειωθεί ότι ανήμερα της Ομοσπονδιακής Εθνικής Ημέρας Μνήμης των νεκρών στις ΗΠΑ, όταν και κυκλοφόρισε το πρώτο πρωτοσέλιδο των NYT στο οποίο ήταν τυπωμένα τα ονόματα των 100.000 νεκρών από τον κορονοϊό, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια για να παίξει γκολφ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πολλούς καλλιτέχνες στις ΗΠΑ που κατηγόρησαν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο για αναληγία, επιπολαιότητα και έλλειψη συμπόνιας.

Η πρωτοβουλία του εξωφύλλου ανήκει στον Steve Brodner, ο οποίος στο Twitter απηύθυνε έκκληση για μια μαζική “καλλιτεχνική ιδέα διαμαρτυρίας”, στην οποία και ανταποκρίθηκαν πολλοί καλλιτέχνες.

“Ήμουν τόσο απογοητευμένος και τόσο συγκινημένος από τον τεράστιο αριθμό των ονομάτων των ανθρώπων που πέθαναν από αυτόν τον ιό, που ήθελα κάτι να κάνω” εξήγησε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Artnet News, ο Marcel Djama, ένας από τους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

“Προσβλέπουμε ότι οι ηγέτες μας θα μας καθοδηγούν όταν είμαστε αβοήθητοι, αλλά όταν έστρεψα το βλέμμα μου στον δικό μας, εκείνος έπαιζε γκολφ. Ήταν κάτι πέρα από απλή έλλειψη σεβασμού σε όλες τις ζωές που χάθηκαν”.

  “Είναι σημαντικό να πεις την αλήθεια” τόνισε ο Brodner, ο εμπνευστής της ιδέας. “Ο Τραμπ έχει επιδείξει ανικανότητα, επιπολαιότητα, αναλγησία στο να ψεύδεται, και απόλυτη έλλειψη συμπόνιας σε καιρούς σοβαρής κρίσης για τη χώρα. Πολλοί είναι νεκροί λόγω της αδράνειάς του στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα