ΑΘΗΝΑ
23:23
|
16.04.2024
Η ομάδα χακτιβιστών Anonymous κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου απειλούν το Αστυνομικό Τμήμα της Μινεάπολης ότι θα "αποκαλύψουν τα πολλά τους εγκλήματα στον κόσμο".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια προβλέψιμη κίνηση, η ομάδα χακτιβιστών Anonymous επανήλθε στο προσκήνιο για να ενώσει τη φωνή της με αυτούς που ασκούν κριτική στην Αστυνομία της Μινεάπολης, μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου. Καθώς η εμφύλια διαμάχη μαίνεται, η ομάδα αυτή των χάκερ κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου απειλούν το Αστυνομικό Τμήμα της Μινεάπολης ότι θα “αποκαλύψουν τα πολλά τους εγκλήματα στον κόσμο”.
Οι απειλές αυτές φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν, με αναφορές στο ίντερνετ ότι το Αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης “έπεσε” αργά το Σάββατο (30 Μαΐου), και είχε προβλήματα όλο το βράδυ. Οι χρήστες που προσπαθούσαν να συδνεθούν σήμερα, Κυριακή, έπρεπε να συμπληρώσουν ένα captcha για να βεβαιώσουν ότι δεν είναι μποτ που εκτελούν μια επίθεση DDoS.
Οι Anonymous δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ένας λογαριασμός χρήστη που ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με την ομάδα έκανε ανάρτηση στο Twitter ότι η σελίδα είχε πέσει. Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένοι οι Anonymous – έχοντας χαλαρούς δεσμούς μεταξύ τους – αρκεί ένα μέλος να συμμετείχε στην επίθεση για να θεωρείται δουλειά της ομάδας.
Το βίντεο των Anonymous, που αναρτήθηκε στις 28 Μαΐου σε μια σελίδα του Facebook που σχετίζεται με την ομάδα, και το οποίο είχε σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές, αποτελεί ένα μοντάζ από ειδήσεις και έναν μασκοφορεμένο αφηγητή, με αλλοιωμένη φωνή. Η αφήγηση κατηγορεί την Αστυνομία της Μινεάπολης για ένα “τρομακτικό ιστορικό βίας και διαφθοράς”, και ισχυρίζεται ότι η δολοφονία του Φλόιντ δεν είναι παρά “η κορυφή του παγόβουνου”. Το βίντεο στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι οι χάκερ δρουν μετά από “πολυάριθμες” δολοφονίες από το Αστυνομικό Τμήμα της Μινεάπολις τα τελευταία χρόνια.
Δυστυχώς, στην πλειονότητα των δολοφονιών από αστυνομικούς, ο μόνος επιζών που μπορεί να διηγηθεί τι συνέβη είναι ο αστυνομικός που αφαίρεσε την ζωή κάποιου”, λέει ο αφηγητής των Anonymous. “Αυτή η παρωδία έχει κρατήσει πολύ…και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο”.
Οι Anonymous έχουν παραχωρήσει τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλες ομάδες ακτιβιστών τα τελευταία χρόνια – εν μέρει λόγω αριθμού συλλήψεων και την ανόδου άλλων αγώνων. Στις μέρες μας, η ομάδα χαρακτηρίζεται από ακόμη πιο χαλαρούς δεσμούς μεταξύ των μελών της απ’ ότι παλιότερα, ωστε να δυσκολεύει τις αστυνομικές αρχές στο να εντοπίσουν ατομικά δίκτυα.
Κάτω από μια γενική ατζέντα, τα αυτοπροσδιοριζόμενα μέλη ξεκινούν και έπειτα συντονίζουν τομείς δράσεις. Υπ’ αυτή την έννοια, αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια οργανωμένη επίθεση. Αν, ωστόσο, ορισμένα μέλη της ομάδας είναι υπεύθυνα για την επίθεση στη σελίδα της Αστυνομίας της Μινεάπολης, αυτό υποδηλώνει την εκμετάλλευση ενός ισχυρού botnet σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η κάλυψη των γεγονότων από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κι ύστερα από τα μέσα ενημέρωσης ευθυγραμμίζεται ξεκάθαρα με τα μοτίβα που ασχολούνται οι Anonymous. Όπως το έθεσε ο επικεφαλής ασφαλείας πληροφοριών του Cyjax Ian Thorton-Trump, “τέτοιες διαδηλώσεις γίνονται άμεσα ένα παγκόσμιο κίνημα στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα κοινωνικά δίκτυα”, κάνοντάς το ιδανικό για μια ομάδα ακτιβιστών, ακόμα και με χαλαρή οργάνωση. “Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι διαδηλώσεις, δια ζώσης ή ψηφιακά θα κάνουν καμία διαφορά, αν πρόκειται να δούμε αλλαγή”.

Πηγή: Forbes

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα