ΑΘΗΝΑ
14:26
|
25.04.2024
Για "τεμπέληδες" Νότιους και ¨εργατικούς" Βόρειους κάνει λόγο το ολλανδικό περιοδικό Elsevier...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ολλανδικό περιοδικό ‘Elsevier’ σε εξώφυλλό του με τίτλο “Όχι άλλα χρήματα στη νότια Ευρώπη!” ακολουθεί την γραμμή Ρούτε και επιτίθεται στους Έλληνες και γενικότερα στους νοτιοευρωπαίους χαρακτηρίζοντάς τους “τεμπέληδες” και “μη παραγωγικούς, αντιδρώντας στο πακέτο στήριξης που πρότεινε η Κομισιόν μετά την πρόταση Μέρκελ- Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Στο εξώφυλλό του, που ήταν και κεντρικό θέμα της ομώνυμης ιστοσελίδας της ολλανδικής εφημερίδας το πρωί της Δευτέρας, εμφανίζονται στο πάνω μέρος του βορειοευρωπαίοι να εργάζονται σκληρά σε εργοστάσια, την ώρα που τα χρήματα πέφτουν βροχή στο νότο, όπου ένας τεμπέλης μουστακαλής με το τάβλι του πίνει καφέ και κρασί και λιάζεται χαζεύοντας μια μελαχρινή νοτιοευρωπαία καλλονή με μαγιό. Το έργο ολοκληρώνεται με την προσθήκε ενός Ιταλού που παίζει κιθάρα καπνίζοντας…

“Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι νοτιοευρωπαϊκές χώρες σε καμία περίπτωση δεν είναι φτωχές και έχουν αρκετά χρήματα ή πρόσβαση σε χρήματα. Μπορούν επίσης εύκολα να βελτιώσουν τις οικονομίες τους με μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που εφαρμόστηκαν στο βορρά» ισχυρίζεται ο αρθρογράφος. 

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με το σχέδιο Μέρκελ-Μακρόν και τα κοινά ευρωπαϊκά δάνεια ύψους 500δις ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας με χαρακτηριστική ωμότητα πως “εάν θέλει κάποιος βοήθεια, θα πρέπει να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορεί να προσέξει (μόνος του) τον εαυτό του την επόμενη φορά”.

Σημείωσε, ότι η ανάκαμψη του Νότου συνεχίζει να έχει οικονομικό ενδιαφέρον για την Ολλανδία αλλά παρόλα αυτά “όταν ζητούν τη βοήθειά μας, πρέπει τουλάχιστον να ρωτήσουμε, τι θα κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι θα σωθείτε μόνοι σας την επόμενη φορά;”.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως ετοιμάζονται να καταθέσουν μία νέα πρόταση σε συνεργασία με τη Δανία, την Αυστρία και τη Σουηδία. “Θα υπάρξουν πολλές προτάσεις” διευκρίνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα