ΑΘΗΝΑ
05:29
|
04.05.2024
Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την άμεση τοποθέτηση συστήματος ελέγχου στις εισόδους της δομής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μαλακάσα θα γίνει η πρώτη ελεγχόμενη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί σύστημα εισόδου- εξόδου στη Μαλακάσα, ώστε πλέον αυτοί που δεν δικαιούνται παραμονή στον χώρο να αποχωρήσουν, γιατί αυτή τη στιγμή οι διαμένοντες είναι υπεράριθμοι.

Χθες, Κυριακή 31/05, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής, που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις.  

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νότης Μηταράκης, οι 100.000 άνθρωποι που φιλοξενούνται συνολικά αυτή τη στιγμή σε δομές ανά την Ελλάδα, πρέπει μέχρι το Πάσχα του 2021 να “έχουν εξέλθει όλοι, είτε έχοντας λάβει προσφυγικό προφίλ ή με τελεσίδικη απορριπτική απόφαση”. Οι δομές φιλοξενίας, σημείωσε, δεν είναι για αυτούς που έχουν πάρει άσυλο και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν 25.000 άνθρωποι που ζουν εκτός δομών, σε σκηνές, στα νησιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα