ΑΘΗΝΑ
03:30
|
01.05.2024
Ο Φιλονίζ Φλόιντ αποκαλύπτει σε συνέντευξή του πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν του έδωσε την ευκαιρία να του μιλήσει...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αδερφό του Τζορτ Φλόιντ που ξεψύχησε κάτω από το γόνατο του ανάλγητου αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, την προηγούμενη Δευτέρα στη Μινεάπολη.

“Εξέφρασα τη θλίψη μου. Ήταν φοβερό αυτό που έγινε. Φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμιά δικαιολογία για τον θάνατο του Φλόιντ” δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Φιλονίζ Φλόιντ όμως από την πλευρά του δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι η επικοινωνία με τον πρόεδρο δεν πήγε καθόλου καλά, αποκαλύπτοντας ότι η συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ ήταν απαξιωτική.

“Δεν μου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω” διαμαρτυρήθηκε ο Φιλονίζ Φλόιντ, “ήταν τόσο γρήγορο (το τηλεφώνημα), ήταν σκληρό, εγώ προσπαθούσα να του μιλήσω και εκείνος συνεχώς απέφευγε να με ακούσει, σαν να μην ενδιαφερόταν” συνέχισε λυγίζοντας καθώς διευκρίνισε πως “αγαπά τον αδερφό του” και το μόνο που θέλει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

“Απλώς του είπα ότι θέλω δικαιοσύνη! Είπα ότι είναι απίστευτο ότι έγινε ένα λιντσάρισμα στο φως της μέρας” πρόσθεσε ο Φιλονίζ, για τη δίλεπτη επικοινωνία που είχε με τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Για την επικοινωνία που είχε με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, διευκρίνισε πως τον παρακάλεσε να βοηθήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό του.

“Οι ζωές των μαύρων μετράνε. Το χρειαζόμαστε. Τώρα είμαστε γεμάτοι με πόνο”, τόνισε ο αδελφός του άτυχου Φλόιντ που προσπαθεί μέσω εκστρατείας, η δίωξη εις βάρος του Ντέρεκ Τσόβιν (ο οποίος είναι ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης) να μεταβληθεί από ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού, σε πρώτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα