ΑΘΗΝΑ
03:55
|
01.05.2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεοπτικό μήνυμα τη Δευτέρα ζήτησε από τους κυβερνήτες των πολιτειών να πλημμυρίσουν τους δρόμους με την Εθνοφρουρά, αλλιώς […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεοπτικό μήνυμα τη Δευτέρα ζήτησε από τους κυβερνήτες των πολιτειών να πλημμυρίσουν τους δρόμους με την Εθνοφρουρά, αλλιώς θα στείλει ο ίδιος τον στρατό.

Στη σύντομη δήλωσή του, ο Τραμπ αυτοχαρακτηρίστηκε σαν ο πρόεδρος του νόμου και της τάξης και σύμμαχος κάθε ειρηνικού διαδηλωτή. Ωστόσο, ενώ αναφέρθηκε επί μακρόν σε περιστατικά με δράστες διαδηλωτές, δεν σχολίασε τα περιστατικά αστυνομικής βίας και κακοποίησης διαδηλωτών, ούτε αναφέρθηκε στις φυλετικές διακρίσεις.

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον όρο εγχώρια τρομοκρατία και επικαλέστηκε το Νόμο περί Ανταρσίας του 1807 για να δικαιολογήσει την ανάπτυξη του στρατού στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Μετά τις δηλώσεις δεν δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και κατευθύνθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη κοντά στο Λευκό Οίκο, και φωτογραφήθηκε στα σκαλιά κρατώντας μία Βίβλο.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε απομακρύνει από το χώρο διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Οι υπεύθυνοι της Επισκοπικής Εκκλησίας στην οποία υπάγεται ο Άγιος Ιωάννης δήλωσαν εξοργισμένοι και πως η φωτογράφιση του Τραμπ μπροστά στην εκκλησία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όσα πρεσβεύουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα