ΑΘΗΝΑ
16:47
|
18.04.2024
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ είναι κατανοητές και νόμιμες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ είναι κατανοητές και νόμιμες.

«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις που βλέπουμε στις ΗΠΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται πολλές συγκινητικές κινήσεις, όπως αυτές Αμερικανών αστυνομικών, είναι κατανοητές και περισσότερο από νόμιμες», δήλωσε ο Μάας και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να εκφράσω την ελπίδα ότι αυτές οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν θα οδηγήσουν σε νέες βιαιότητες και ακόμη περισσότερο, την ελπίδα ότι αυτές οι διαδηλώσεις θα κάνουν διαφορετικά τα πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ακόμη τις πληροφορίες ότι ένα συνεργείο της Deutsche Welle δέχθηκε αστυνομικά πυρά σε μια διαδήλωση στη Μινεάπολις, και είπε πως θα είναι σε επαφή με τις αρχές των ΗΠΑ.

«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κίνδυνο για την ασφάλειά τους», είπε ο Γερμανός υπουργός. «Τα δημοκρατικά κράτη, που διέπονται από την κυριαρχία του νόμου, πρέπει να εφαρμόζουν τα πιο υψηλά στάνταρ όσον αφορά την προστασία της ελευθερίας του Τύπου», πρόσθεσε ο Μάας.

Βρετανία: Ανησυχητική η βία στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η βία στις διαδηλώσεις που συμβαίνουν στις ΗΠΑ είναι πολύ ανησυχητική.

«Η βία την οποία είδαμε είναι σαφώς πολύ ανησυχητική… οι άνθρωποι πρέπει να επιτρέπεται να διαδηλώνουν ειρηνικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα