ΑΘΗΝΑ
15:22
|
19.04.2024
Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι Πελόζι και Σάμερ κατηγορούν τον Τραμπ ότι πυροδοτεί τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία και τη βία στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σιδηρά κυρία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Τσακ Σάμερ, εξέδωσαν κοινή δήλωση το απόγευμα της Δευτέρας, καταδικάζοντας τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την εμπρηστική δήλωσή του σχετικά με τη συνεχιζόμενη βία που σημειώνεται σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα τερματίσει τις ταραχές και διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, μετά τον φριχτό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία της Μινεάπολης.

Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ περπάτησε στο πάρκο Λαφαγιέτ, το οποίο υπήρξε τόπος συγκέντρωσης, διαμαρτυριών και επεισοδίων για αρκετές νύχτες και το οποίο είχε βίαια εκκενωθεί από τους διαδηλωτές και καθαριστεί από τα δακρυγόνα για να μπορέσει ο Τραμπ να περπατήσει πλαισιωμένος από την ασφάλειά του και ανώτερους αξιωματούχους, απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη -η οποία είχε καεί το προηγούμενο βράδυ- όπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας τη Βίβλο του.

Η Πελόζι και ο Σάμερ στην κοινή δήλωσή τους στηλίτευσαν αυτό που βάφτισαν “συνέντευξη τύπου και ευκαιρία για φωτογράφηση” του Τραμπ.

“Σε όλη τη χώρα μας, οι Αμερικανοί διαμαρτύρονται για τον τερματισμό της φυλετικής αδικίας και βαρβαρότητας που είδαμε πρόσφατα στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ωστόσο, τη στιγμή που η χώρα μας καλεί για ενότητα, αυτός ο Πρόεδρος τα διαλύει όλα. Επιτίθεται με δακρυγόνα σε ειρηνικούς διαδηλωτές έτσι ώστε να μπορέσει να ποζάρει έξω από μια εκκλησία ατιμάζοντας κάθε αξία που μας διδάσκει η πίστη.

Καλούμε τον Πρόεδρο, τις αρχές επιβολής του νόμου και όλους τους επιφορτισμένους με ευθύνη να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των Αμερικανών.

Μαζί, πρέπει να επιμείνουμε στην αλήθεια ότι η Αμερική πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της: την υπόσχεση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους όσοι έχουν θυσιαστεί γι’ αυτήν -από τον Κινγκ έως τον Λιούις και τους ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονται στους δρόμους σήμερα.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, το έθνος μας χρειάζεται πραγματική ηγεσία. Η συνεχείς πυροδότηση του διχασμού, της μισαλλοδοξίας και της βία από τον πρόεδρο Τραμπ, είναι δειλή, αδύναμη και επικίνδυνη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα