ΑΘΗΝΑ
00:29
|
20.05.2024
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αποφάσισε να δώσει συνέχεια στα σχέδια για γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεδρίαζε σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο αποφάσισε να δώσει συνέχεια στα σχέδια της γείτονος χώρας για γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

«Θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα», έγραψε το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «κάποιοι παίκτες συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά τους ενάντια στην Τουρκία».

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρει επίσης ότι θα συνεχίσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Λιβύης: «Η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της», και κάλεσε την διεθνή κοινότητα «να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος Ναυτιλίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τσαγατάι Ατζιές, ανάρτησε στο Twitter χάρτη που δείχνει την τουρκική υφαλοκρηπίδα, καθώς και σε ποιές περιοχές θέλει να κάνει γεωτρήσεις η τουρκική εταιρία πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα