ΑΘΗΝΑ
07:27
|
01.05.2024
Το τηλεφώνημα του Πούτιν μεταφράζεται ως μια κίνηση στήριξης του ρώσου ηγέτη προς τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ θέλοντας να ενημερωθεί απευθείας από τον αμερικανό πρόεδρο για το σκηνικό πολέμου που επικρατεί στις ΗΠΑ έπειτα από τον αποτρόπαιο θάνατο του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ κάτω από το γόνατο του αδίστακτου αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, την προηγούμενη Δευτέρα στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με το Open οι δύο πρόεδροι συζήτησαν όλα τα ζητήματα, ενώ το τηλεφώνημα του Πούτιν μεταφράζεται σε “μια σαφή κίνηση στήριξης του ρώσου ηγέτη προς τον Αμερικανό ομόλογό του” ο οποίος νωρίτερα είχε απορρίψει σενάρια που ενέπλεκαν τη Ρωσία στα αιματηρά επεισόδια και τις δυναμικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι η πρώην σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, μιλώντας στο CNN είχε αφήσει αιχμές κατά της Ρωσίας, λέγοντας ότι πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μπορεί να βρίσκεται η Ρωσία.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος απάντησε ότι η Μόσχα δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε αμερικανικά θέματα διευκρινίζοντας ότι όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ είναι εσωτερικό ζήτημα.

“Είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μας. Επανειλημμένα προσπαθούν κάθε νέο ή παλιό πρόβλημα να το παρουσιάσουν κάπως συνδεόμενο με τη Ρωσία. Μέρος αυτής της χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι και οι δηλώσεις που έγιναν από την πρώην σύμβουλο ασφαλείας του Μπάρακ Ομπάμα” τόνισε ο Πεσκόφ.

Σκληρή ήταν η αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ στις κατηγορίες περί ρωσικής εμπλοκής στα επεισόδια στις ΗΠΑ, που εξέφρασε η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της-επιστολή προς την Σούζαν Ράις, στο Facebook.

Η κ. Ζαχάροβα κάνει λόγο για “εξόφθαλμη προπαγάνδα” και “μεθόδους πραρπληροφόρησης” υπενθυμίζοντας ότι “τα social media που εσείς πιστεύετε ότι χρησιμοποιούνται από Ρώσους πράκτορες για να δυναμιτίσουν τις διαδηλώσεις στις αμερικανικές πόλεις, είναι εγγεγραμμένα στις ΗΠΑ, ανήκουν σε Αμερικανούς και υπόκεινται στην αμερικανική νομοθεσία”.

“Προσπαθείτε να παίξετε πάλι το χαρτί της Ρωσίας; Το παίζετε πολύ καιρό, σας παρακαλώ επιστρέψετε στην πραγματικότητα. Βγείτε έξω και αντιμετωπίστε τους ανθρώπους σας, κοιτάξτε τους στα μάτια και προσπαθήστε να τους πείτε ότι ελέγχονται από τους Ρώσους μέσω του YouTube και του Facebook. Και θα καθίσω πίσω και θα παρακολουθήσω τον “αμερικανικό εξαιρετισμό” στην πράξη” τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

“Λίγο καιρό πριν συνάδελφοί σας στο κόμμα έκαναν ένα μοιραίο λάθος όταν αποφάσισαν να κατηγορήσουν εξ ολοκλήρου για ό,τι δεν τους άρεσε τη Ρωσία. Η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον και του Ομπάμα έπεισε τον εαυτό της και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ δημιουργούνταν και ενθαρρύνονταν από μία εξωτερική δύναμη: τη Ρωσία” εξηγεί η κ. Ζαχάροβα.

“Επαναλαμβάνεται αυτό το λάθος σήμερα μαζί με δημοσιογράφο του CNN, χρησιμοποιώντας βρώμικες μεθόδους παραπληροφόρησης, όπως τα fake news και την απουσία της παραμικρής απόδειξης για να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας. Η συνέντευξη στο CNN είναι το τέλειο παράδειγμα εξόφθαλμης προπαγάνδας” στηλιτεύει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα