ΑΘΗΝΑ
15:00
|
24.04.2024
Φήμες θέλουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να καρατομεί τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ.
U.S. Secretary of the Army Dr. Mark T. Esper answers questions from members of the Senate Armed Services Committee during his confirmation hearing at the Dirksen Senate Office Building, Washington, D.C., July 16, 2019. Esper was nominated for Secretary of Defense by President Donald J. Trump on July 15, 2019. (DoD photo by U.S. Army Sgt. Amber I. Smith)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαψεύστηκαν οι φήμες που ήθελαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να καρατομεί τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Εσπερ, ο οποίος δήλωσε ότι αντιτίθεται στην εμπλοκή του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων που μαίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την δολοφονία από αστυνομικούς του Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπροσώπου του Λευκού Οίκου είπε ότι “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Εσπερ είναι ακόμη ο Υπουργός Εσπερ και αν ο Πρόεδρος απωλέσει την εμπιστοσύνη του, θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον”, δίχως να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του στρατού εναντίων των διαδηλωτών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης».

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», είχε τονίσει ο Έσπερ.

Ο Έσπερ είχε πρόσφατα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, αμέσως μετά την αντίστοιχη διαβούλευση Πούτιν-Τραμπ, και πιθανότατα θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ ως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τα 75 χρόνια από τη Νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 24 Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα