ΑΘΗΝΑ
03:49
|
27.04.2024

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχος Μάικ Μάλεν με άρθρο του στο Atlantic στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ καυτηριάζοντας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ναύαρχος Μάικ Μάλεν με άρθρο του στο Atlantic στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ καυτηριάζοντας την επίθεση στους διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο, προκειμένου ο πρόεδρος να φωτογραφηθεί μπροστά σε μία εκκλησία, και αποτρέπει από τη χρήση του στρατού κατά των διαδηλωτών.

Ο Μάλεν γράφει πως του προκάλεσε αηδία το θέαμα της αστυνομίας και της εθνοφρουράς να χρησιμοποιούν βία κατά των διαδηλωτών προκειμένου ο Τραμπ να μεταβεί στην εκκλησία.

Όποιος κι αν ήταν ο σκοπός του Τραμπ, συνεχίζει, έδειξε απόλυτη περιφρόνηση στο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται ειρηνικά.

Ο Μάλεν λέει πως ενώ κανείς δεν εγκρίνει τη βία, το βανδαλισμό και τη λεηλασία, θα πρέπει επίσης κανείς να μην στρέφει το βλέμμα του μακριά από τον θεσμικό ρατσισμό που είναι η αιτία του θυμού.

Παραδέχεται ότι σαν λευκός δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το φόβο και την οργή των Αφροαμερικανών, αλλά έχει την ηλικία για να καταλάβει ότι πρόκειται για πραγματικά συναισθήματα που εδράζονται σε πολύ πόνο.

Σαν πολίτες, συνεχίζει ο Μάλεν, πρέπει να αναμετρηθούμε κατάματα με το ζήτημα της αστυνομικής κακοποίησης και των χρόνιων αδικιών εις βάρος της αφροαμερικανικής κοινότητας. Και σαν πολίτες, να υποστηρίξουμε και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα, την ιερή υποχρέωση, της ειρηνικής συνάθροισης και διαμαρτυρίας. Δεν πρόκειται για αμοιβαία αποκλειόμενες επιδιώξεις.

Ο Μάλεν λέει πως έχει εμπιστοσύνη στον επαγγελματισμό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και είναι βέβαιος ότι θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επιδεξιότητα και συμπόνοια. Αλλά, ενώ θα υπακούσουν στις νόμιμες διαταγές που θα τους δοθούν, δεν ξέρει κατά πόσο οι διαταγές που θα δώσει ο Τραμπ θα είναι λογικές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα