ΑΘΗΝΑ
19:10
|
08.07.2024
O σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξανδρος Διακόπουλος, για τις τουρκικές προκλήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξανδρος Διακόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv για τις τουρκικές προκλήσεις, τις κινήσεις της Αθήνας αλλά και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου.

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, ερωτήθηκε μεταξύ άλλων αν “θα προχωρήσει, τελικά, η Τουρκία στις έρευνες και στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει, εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας”.

Ο κ. Διακόπουλος απάντησε πως “αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση”.

Για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου έκρινε “πως τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις”, ενώ για το ενδεχόμενο παραβίασης των υδάτινων συνόρων μας τόνισε πως “θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ακόμα και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα