ΑΘΗΝΑ
16:44
|
25.04.2024
Επιμένει στην επιθετική ρητορική του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφορικά με τα φλέγοντα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Navtex της Άγκυρας και την Αγία Σοφία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιμένει στην ακραία και επιθετική ρητορική του απέναντι στην Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τα φλέγοντα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Navtex της Άγκυρας και την Αγία Σοφία.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του αυτή τη φορά, απαντούν στο διάβημα της ελληνικής πλευράς σχετικά με την ανακοίνωση μέσω Navtex των προθέσεων της τουρκικής πλευράς να προβεί σε έρευνες νότια της Ρόδου, της Καρπάθου, του Καστελόριζου και της Κρήτης.

“Η Αγία Σοφία κατακτήθηκε και ως εκ τούτου αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτά που λένε οι Έλληνες είναι ανοησίες και ξεπερνούν τα όρια. Τι δηλαδή; Θα ρωτήσουμε την Ελλάδα πού και πότε θα διαβάσουμε το Κοράνι;” δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο Τούρκος ΥΠΕΞ πυροδοτώντας το κλίμα αντιπαράθεσης που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

“Καμία συμφωνία που αφορά στην ανατολική Μεσόγειο και στην οποία δεν παίρνει μέρος η Τουρκία δεν μπορεί να ισχύσει” συνέχισε σε επιθετικό ύφος αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο κάνοντας λόγο για έρευνες κοντά στη Ρόδο, την Καρπάθο, το Καστελόριζο και την Κρήτη.

“Ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στη Λιβύη” έκρινε αναφερόμενος στις πολεμικές συγκρούσεις που συνεχίζονται στη Λιβύη και τις εξελίξεις που θέλουν τη Γαλλία να προσπαθεί να ενισχύσει τον στρατάρχη Χαφτάρ συμμαχώντας με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Να σημειωθεί πως τα δύο τελευταία 24ωρα τόσο η ΕΕ  όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Τουρκία να δώσει τέλος στις προκλήσεις προς την Ελλάδα, με το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διαμηνύει πως τα ελληνικά νησιά έχουν και υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα