ΑΘΗΝΑ
06:36
|
05.05.2024
Η σπαρακτική πρώτη δημόσια τοποθέτηση της συντρόφου του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Είμαι εδώ για το παιδί μου και για τον Τζορτζ. Είμαι εδώ γιατί θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Γιατί ο Τζορτζ ήταν ένας καλός άνθρωπος και η Τζιάνα είναι η απόδειξη γι’ αυτό…” είπε, λυγίζοντας μπροστά στις κάμερες, με την 6χρονη κόρη της Τζιάνα να σιωπά ακριβώς δίπλα της, η πρώην σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ, Ρόξι Ουάσιγκτον.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της, η πρώην σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε βάναυσα από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν στη Μινεάπολη, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της και με τρεμάμενη φωνή, είπε ακόμη πως “ο Τζορτζ δεν θα δει ποτέ την κόρη του να μεγαλώνει, να παίρνει πτυχίο από το πανεπιστήμιο. Δεν θα έχει την ευκαιρία να την συνοδεύσει στον γάμο της. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της δεν τον έχει πια”.

“Μας φρόντιζε. Μας εξασφάλιζε τα απαραίτητα. Ήταν ένας καλός σύντροφος και πατέρας” συνέχισε σπαρακτικά η Ρόξι Ουάσιγκτον, “δεν έχω πολλά να πω γιατί δεν μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου, αλλά θέλω όλοι να ξέρετε πως στο τέλος της ημέρας οι αστυνομικοί θα πάνε πίσω στα σπίτια τους και της οικογένειές τους”, όμως “η Τζιάνα δεν έχει πλέον πατέρα”, είπε έξω από το Δημαρχείο της Μινεάπολης όπου ο Τζορτζ Φλόιντ βρέθηκε αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και αντ’ αυτού βρήκε τον θάνατο κάτω από το γόνατο του ανάλγητου αστυνομικού.

Στο πλευρό της Ουάσιγκτον βρίσκονταν οι δικηγόροι της οικογένειας και ο στενός οικογενειακός τους φίλος Στίβεν Τζάκσον, ένας πρώην παίκτης του NBA, ο οποίος συνόδευσε την Τζιάνα στο κτίριο.

“Γιατί πρέπει να βλέπουμε τον πόνο της; Είμαι εδώ για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου (…) και με κάποιο τρόπο γ..ω το, θα το καταφέρουμε”, τόνισε ο Τζάκσον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα