ΑΘΗΝΑ
10:01
|
19.04.2024

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους απευθύνθηκε στους Αμερικανούς για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τις διαδηλώσεις και την αστυνομική βία, μέσω μίας γραπτής […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους απευθύνθηκε στους Αμερικανούς για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τις διαδηλώσεις και την αστυνομική βία, μέσω μίας γραπτής δήλωσης που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Μπους παραδέχεται πως οι Αφροαμερικανοί αποτελούν στόχο της αστυνομίας, και υποδεικνύει πως καθήκον της αστυνομίας είναι να προστατεύεο τους διαδηλωτές.

“Είναι μία συγκλονιστική αποτυχία ότι πολλοί Αφροαμερικανοί, ιδιαίτερα νεαροί Αφροαμερικανοί, γίνονται στόχος παρενόχλησης και απειλών στην ίδια τους την πατρίδα. Είναι σημάδι δύναμης όταν διαδηλωτές, προστατευόμενοι από υπεύθυνους αστυνομικούς, κάνουν πορείες για ένα καλύτερο μέλλον”.

Παράλληλα ομολογεί πως το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης είναι μέρος του προβλήματος.

“Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει υπάρξει για την Αμερική είναι να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική προέλευση σε ένα ενιαίο έθνος, βασισμένο στη δικαιοσύνη και την ευκαιρία … Πολλοί αμφιβάλλουν για τη δικαιοσύνη της πατρίδας μας, κι όχι χωρίς λόγο”.

Κλείνοντας καλεί τους Αμερικανούς να εργαστούν όλοι μαζί, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

“Υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος – ο δρόμος της ενσυναίσθησης, και της κοινής δέσμευσης, της στιβαρής δράσης, και της ειρήνης που εδραιώνεται στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι μαζί, οι Αμερικανοί θα επιλέξουμε τον καλύτερο δρόμο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα