ΑΘΗΝΑ
00:32
|
25.04.2024
"Είμαστε όλοι εδώ με τον ίδιο σκοπό, όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς. Αυτό αφορά όλη την ανθρωπότητα"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σταρ του NBA Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμσον και ο Ντέιμιαν Λι καθώς και άλλοι παίκτες της ομάδας Golden State Warriors, ενώθηκαν χθες Τετάρτη με το πλήθος που διαδήλωσε ειρηνικά εναντίον της ρατσιστικής βίας στο Όκλαντ της Καλιφόρνια αποτίοντας φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ.

“Είμαστε όλοι εδώ με τον ίδιο σκοπό, όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς”, είπε ο εκπρόσωπος της πορείας Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον. “Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για τους μαύρους, αλλά αυτό αφορά όλη την ανθρωπότητα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει κόσμος που είναι αντιμέτωπος με καταπίεση”

Εδώ και 9 νύχτες, οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας και πολλές προσωπικότητες του NBA, από τον Γιάννη Αντετονκούμπο και τον Λεμπρόν Τζέιμς ως τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον, στήριξαν τους διαδηλωτές εκφράζοντας δημόσια την αγανάκτησή τους για την φριχτή δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν που είδε χθες την κατηγορία εις βάρος του να μετατρέπεται σε φόνο χωρίς προμελέτη, που επισύρει ποινή ως και 40 ετών κάθειρξης.

Φωτογραφία από το twitter των Golden State Warriors

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα