ΑΘΗΝΑ
04:49
|
26.04.2024
Στη χώρα σφραγίστηκαν ξανά και κάποια σχολεία, καθώς εντείνεται η ανησυχία για αναζωπύρωσης της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κνέσετ, η Βουλή του Ισραήλ, ανέστειλε σήμερα τις εργασίες της, καθώς μέλος βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Στη χώρα σφραγίστηκαν ξανά και κάποια σχολεία, καθώς εντείνεται η ανησυχία για αναζωπύρωσης της πανδημίας.  

Στο Ισραήλ τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά τις τελευταίες μέρες οι υγειονομικές αρχές της χώρας προειδοποιούν για πιθανό νέο κύμα μολύνσεων του Covid-19.

Η Κνέσετ, η βουλή των 120 εδρών ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι σημερινές συνεδριάσεις, ενώ από τους υπαλλήλους ζητήθηκε να μην προσέλθουν στις εργασίες τους και να παραμείνουν στο σπίτι. Εν τω μεταξύ, ιχνηλατούνται οι επαφές του Σάμι Αμπού Σαχάντα που βρέθηκε θετικός Sars-CoV-2.  

“Απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου να απομονωθούν και να υποβληθούν σε τεστ”, έγραψε στο Twitter ο Αμπού Σαχάντα. “Ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας και η επιστροφή στη λεγόμενη ρουτίνα τον βοηθάει να εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη ταχύτητα”.

Τα σχολεία του Ισραήλ άνοιξαν μέσα στον Μάιο, αλλά Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι 42 εκπαιδευτικά ιδρύματα έκλεισαν εξαιτίας της επανεμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.  

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό, αλλά σε χθεσινή του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Ντετανιάχου δήλωσε ότι “κάθε εκπαιδευτικός θεσμός όπου υπάρχει νοσηρότητα θα κλείνει”.

Στο Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά 290 θάνατοι από τον Covid-19 και 17.343 κρούσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα