ΑΘΗΝΑ
19:33
|
17.07.2024
Κατά του αναίσχυντου ρατσισμού που μαστίζει τις ΗΠΑ τάσσεται η Warner Bross αφήνοντας ελεύθερο το "Just Mercy" .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Warner Bros αφήνει ελεύθερο για streaming σε ψηφιακές πλατφόρμες όλον τον Ιούνιο, το δικαστικό δράμα για τα δικαιώματα του πολίτη “Just Mercy”, στηρίζοντας την εξέγερση του κόσμου για τον αποτρόπαιο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

“Πιστεύουμε στη δύναμη αυτής της αφήγησης” υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της Warner Bros.

“Η ταινία μας ‘Just Mercy’, βασισμένη στη ζωή του δικηγόρου για τα δικαιώματα του πολίτη, Μπράιαν Στίβενσον είναι μια πηγή την οποία με ταπεινότητα μπορούμε να προσφέρουμε σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον συστηματικό ρατσισμό που μαστίζει την κοινωνία μας. Για τον μήνα Ιούνιο, η ταινία Just Mercy θα είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση άνευ αντιτίμου σε ψηφιακές πλατφόρμες στις ΗΠΑ” διευκρίνισε ο κινηματογραφικός κολοσσός.

Ο Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν σκηνοθετεί την ταινία “Just Mercy”, η οποία βασίζεται στο βραβευμένο μπεστ σέλερ του Μπράιαν Στίβενσον. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον (Τζόρνταν) και την ιστορική μάχη του με τη δικαιοσύνη.

Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ. Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Γουόλτερ ΜακΜίλαν (Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του, ήταν από έναν εγκληματία που είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και πολίτες σαν αυτόν, με τις πιθανότητες – και το σύστημα – να είναι συνεχώς εναντίον τους.

Η ταινία ήδη διατίθεται δωρεάν στο Amazon.ADVERTISING

Φωτογραφία @JustMercyFilm

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα