ΑΘΗΝΑ
05:24
|
26.04.2024

Αναλυτές της CIA διαπιστώνουν με έκπληξη και ανησυχία πως όσα διαδραματίζονται στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων, είναι σκηνές που έχουν δει να εκτυλίσσονται κατά την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναλυτές της CIA διαπιστώνουν με έκπληξη και ανησυχία πως όσα διαδραματίζονται στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων, είναι σκηνές που έχουν δει να εκτυλίσσονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε άλλες χώρες.

Νυν και πρώην στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με παρεμβάσεις τους σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για ομοιότητα μεταξύ αυτών που συμβαίνουν στις ΗΠΑ και των φαινομένων υποχώρησης της δημοκρατικής νομιμότητας που είχαν εκπαιδευτεί να ανιχνεύουν σε άλλες χώρες.

Στην Γκέιλ Χέλτ, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών, η αναταραχή και τα εμπρηστικά σχόλια του Τραμπ θύμισαν την εποχή που δούλευε στη CIA και παρατηρούσε ασιατικές χώρες να οδηγούνται προς την κατάρρευση.

Ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, που για χρόνια ήταν υπεύθυνος για επιχειρήσεις της CIA στην Ευρώπη και την Ασία, έγραψε στο Τουίτερ πως η εικόνα του Τραμπ με τη Βίβλο στο χέρι έξω από την εκκλησία του θύμισε δικτάτορες τριτοκοσμικών χωρών.

Η Αμπιγκέιλ Σπανμπέργκερ, που πριν οι πολίτες της Βιρτζίνια τη στείλουν στη Βουλή εργαζόταν στο Λάνγκλεϊ, είπε πως από τη δουλειά της στη CIA γνωρίζει καλά το κόλπο της κλιμάκωσης της έντασης μέσω της παρενόχλησης των διαδηλωτών και της ανάμειξης του στρατού στην καταστολή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα