ΑΘΗΝΑ
18:19
|
26.04.2024
Μέλη ακροδεξιών οργανώσεων παρεισφρέουν στις ειρηνικές διαμαρτυρίες υποκινώντας βίαια επεισόδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία μέλη τoυ ακροδεξιού κινήματος ‘Boogaloo’ συνελήφθησαν χθες στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ με την κατηγορία της υποκίνησης σε βία στη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνταν για τον βίαιο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν.

Ο Στίβεν Τ. Πάρσαλ, γνωστός και ως “Κίουι”, 35 ετών, ο Άντριου Λίναμ, 23 ετών και ο Ουίλιαμ Λούμις, 40 ετών κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση υλικών ζημιών με τη χρήση εκρηκτικών, για παράνομη οπλοκατοχή και αδικήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα της Νεβάδα, Νίκολας Τρούτανιτς, οι τρεις άνδρες ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα “Boogaloo”, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε μία βόμβα μολότοφ.

Το “Βoogaloo” ξεκίνησε το 2019, όταν περιθωριοποιημένες ομάδες όπως διεκδικητές του δικαιώματος οπλισμού, κινήματα πολιτοφυλακής και υπέρμαχοι των λευκών άρχισαν να αναφέρονται σε έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο -ιδανικά ανάμεσα στις μειονότητες και τις δυνάμεις ασφαλείας- χρησιμοποιώντας τη λέξη “boogaloo”.

“Βίαιοι υποκινητές έχουν σφετεριστεί ειρηνικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της Νεβάδα, εκμεταλλευόμενοι την πραγματική και νόμιμη αγανάκτηση για τον θάνατο του Φλόιντ για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα”, τόνισε ο Τρούτανιτς.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, συχνά βαριά οπλισμένα, διεισδύουν στις διαδηλώσεις, εκ των οποίων πολλοί ανήκουν στο κίνημα ‘Boogaloo’, υποκινώντας βίαια επεισόδια.

Απώτερος στόχος αυτών των εξτρεμιστών είναι μέσω της γενικευμένη σύρραξης που θα προκαλέσουν να επιτύχουν την κατάρρευση των πολυεθνοτικών ΗΠΑ και την κυριαρχία των λευκών. Με τον Τραμπ στην προεδρία πιστεύουν πως έχουν ένα επιπλέον χαρτί στα χέρια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα