ΑΘΗΝΑ
15:01
|
20.04.2024
Στροφή Τραμπ σχετικά με την επέμβαση του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων που σαρώνουν τις ΗΠΑ...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος φαίνεται ότι άρχισε να ρίχνει τους τόνους των εμπρηστικών δηλώσεών του σχετικά με την επέμβαση του στρατού για την καταστολή των διαδηλώσεων που σαρώνουν τις ΗΠΑ εδώ και 9 νύχτες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν στην Μινεάπολη.

“Εξαρτάται. Δεν νομίζω ότι θα είναι απαραίτητο” δήλωσε ο Τραμπ στον Σον Σπάισερ, πρώην γραμματέα του, σε συνέντευξή του στο Newsmax, προσθέτοντας ότι “έχουμε πολύ ισχυρές δυνάμεις (σε περίπτωση που χρειαστεί) για να το πράξουμε…”.

Ο Τραμπ απείλησε τη Δευτέρα, ότι θα μπορούσε να στείλει στρατό στις πολιτείες όπου οι κυβερνήτες δεν μπορούν “να λύσουν το πρόβλημα” των διαδηλώσεων και να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης, γελοιοποιώντας τους ηγέτες των πολιτειών τους οποίους χαρακτήρισε “αδύναμους” προτρέποντάς τους να “κυριαρχήσουν” στους δρόμους τους και να περιορίσουν τις διαδηλώσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, δήλωσε πως δεν είναι υπέρ της άποψης να βγει στρατός στους δρόμους πυροδοτώντας σενάρια απομάκρυνσής του από τον θώκο του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα