ΑΘΗΝΑ
21:52
|
24.04.2024
Συναγερμός στο Κιλκίς. Έκλεισαν έξι σχολεία στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα. Σε τεστ θα υποβληθούν 500 πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κιλκίς καθώς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό έγκυος που διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με την voria.gr η δομή τέθηκε σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία. Να σημειωθεί πως στη δομή φιλοξενούνται 1.550 άτομα.

Επιπλέον, έκλεισαν έξι σχολεία (το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης) στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και θα διενεργήσει ελέγχους σε 500 άτομα (το 30% του πληθυσμού της δομής) προκειμένου να ελεγχεί η διασπορά του ιού.

“Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους” διευκρίνισε ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης στη voria.gr, τονίζοντας ότι “θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή”.

Να σημειωθεί ότι συναγερμός έχει σημάνει και στην Ξάνθη μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού, ενώ στο Βόλο εντοπίστηκε μια ακόμη εγκυμονούσα θετική στον ιό.

.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα