ΑΘΗΝΑ
14:47
|
19.05.2024

Ο Τζέιμς Μάτις, πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ, καταγγέλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ πως διέταξε τον στρατό να παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζέιμς Μάτις, πρώην υπουργός Άμυνας του Τραμπ, καταγγέλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ πως διέταξε τον στρατό να παραβιάσει τα συνταγματικά δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών.

Ο Μάτις, στο κείμενο που δημοσιεύει το Atlantic, λέει πως αυτό που ζητάνε οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είναι δικαιοσύνη, και δεν θα πρέπει να γίνεται αποπροσανατολισμός από τους ελάχιστους που παρανομούν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει ο Μάτις, όχι μόνο δεν προσπαθεί να ενώσει, όχι μόνο δεν υποκρίνεται ότι προσπαθεί, αντίθετα επιχειρεί να διχάσει.

“Ζούμε τις συνέπειες των τρίων χρόνων αυτής της συνειδητής προσπάθειας. Ζούμε τις συνέπειες των τριών χρόνων χωρίς σοβαρή ηγεσία. Μπορούμε να ενωθούμε χωρίς αυτόν”.

Επίσης αναφέρεται στον όρκο που έδωσε σαν στρατιωτικός, ότι θα τηρεί και θα υπερασπίζεται το Σύνταγμα. “Ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι στρατιώτες που έδωσαν τον ίδιο όρκο θα διατάσσονταν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να παραβιάσουν τα συνταγματικά δικαιώματα των συμπολιτών τους, πόσο μάλλον για να διευκολύνουν μια αλλόκοτη φωτογράφιση”.

Από τα πυρά του Μάτις δεν ξεφεύγει ούτε ο νυν υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, στον οποίο καταλογίζει την αποστολή στρατού στην Ουάσιγκτον και ρητορική πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα