ΑΘΗΝΑ
07:06
|
19.04.2024
"Ο Χουάν Γκουαϊδό δεν βρίσκεται στην κατοικία της Γαλλίας στο Καράκας" ξεκαθάρισε εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Χουάν Γκουαϊδό έχει καταφύγει στην πρεσβεία της στο Καράκας όπως υπαινίχθηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας της νοτιοαμερικανικής χώρας, Χόρχε Αρεάσα.

“Ο Χουάν Γκουαϊδό δεν βρίσκεται στην πρεσβεία της Γαλλίας στο Καράκας. Το έχουμε επιβεβαιώσει πολλές φορές στις αρχές της Βενεζουέλας”, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, Ανιές φον ντερ Μιλ.

Ο ΥΠΕΞ του Καράκας δήλωσε χθες πως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης βρισκόταν μαζί με άλλον έναν διαφωνούντα, τον Λεοπόλδο Λόπες, στην κατοικία του Γάλλου πρεσβευτή στην πρωτεύουσα της χώρας.

Επιπλέον, τη Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο είχε πει πως ο Γκουαϊδό “κρύβεται σε μία πρεσβεία”.

“Μόνον η δημοκρατική οδός και οι ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες εκλογές θα επιτρέψουν να λυθεί βιώσιμα και να τεθεί οριστικό τέλος στα δεινά του λαού της Βενεζουέλας”, πρόσθεσε η Ανιές φον ντερ Μιλ.

Η Γαλλία και η Ισπανία, όπως και περίπου 50 άλλες χώρες στον κόσμο, έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο έναντι του Μαδούρο.

Τον Μάιο προκλήθηκε διπλωματική ένταση μεταξύ Παρισιού και Καράκας. Από τις 2 Μαΐου, αστυνομικοί φρουρούν μονίμως την οδό όπου βρίσκεται η πρεσβευτική κατοικία, στην οποία έχει κοπεί το νερό και το ηλεκτρικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα