ΑΘΗΝΑ
02:02
|
20.04.2024

Κλιμακώνονται οι δράσεις για την αποφυλάκιση δεκάδων ηλικιωμένων και ευάλωτων γυναικών από τις φυλακές της Καλιφόρνιας, όπου εκτίουν πολυετείς ποινές. Πρόκειται για κρατούμενες που κάποιες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμακώνονται οι δράσεις για την αποφυλάκιση δεκάδων ηλικιωμένων και ευάλωτων γυναικών από τις φυλακές της Καλιφόρνιας, όπου εκτίουν πολυετείς ποινές.

Πρόκειται για κρατούμενες που κάποιες είναι θύματα οικογενειακής βίας, άλλες έχουν νικήσει τον καρκίνο ή επιβιώσει στον πόλεμο. Κάποιες ακόμα έχουν καταδικαστεί για φόνους που αρνούνται ότι διέπραξαν. Αυτό που έχουν όλες κοινό είναι ότι βρίσκονται σε φυλακές που παρουσιάζεται έξαρση του κορονοϊού.

Η Φιόνα Μα, αιρετή υπουργός οικονομικών της πολιτείας της Καλιφόρνιας, πριν ένα μήνα έστειλα στον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ ένα κατάλογο με τα ονόματα 25 γυναικών των οποίων οι αιτήσεις για πρόωρη αποφυλάκιση εκκρεμούν. Παρά το ότι πρόκειται για περιπτώσεις ηλικιωμένων και ευάλωτων που απειλείται η ζωή τους από τον κορονοϊό, ως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τον κυβερνήτη.

Ο Νιούσομ έχει πάρει τη θέση ότι δεν αμνηστεύει σε περιπτώσεις σοβαρών ή βίαιων εγκλημάτων. Αλλά η Φα λέει πως όταν μια κρατούμενη βρίσκεται στη φυλακή 45 χρόνια, δεν μπορεί να κανείς να υποστηρίξει ότι θα διαπράξει βίαια εγκλήματα όταν αποφυλακιστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα