ΑΘΗΝΑ
05:15
|
27.04.2024
Άλλο ένα περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας κατέγραψε σε βίντεο δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού WBFO.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών τέθηκαν χθες, Πέμπτη, δύο αστυνομικοί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι καταγράφηκαν σε βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν αιμόφυρτο στο έδαφος έναν 75χρονο λευκό άνδρα.

Σύμφωνα με το Reuters το νέο ανατριχιαστικό επεισόδιο αστυνομική βίας καταγράφηκε από έναν δημοσιογράφο του WBFO, o οποίος στη συνέχεια ανάρτησε το βίντεο στην ιστοσελίδα του σταθμού.

Το βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τους αστυνομικούς που βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης στις 8μμ την Πέμπτη.

Καθώς η αστυνομία κινείται προς τους διαδηλωτές, ένας ηλικιωμένος άντρας που μοιάζει να κρατά ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι του πλησιάζει τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που φορούν κράνη και κρατάνε στα χέρια τους κλομπ.

Δύο από αυτούς του φωνάζουν να κάνει πίσω και τον σπρώχνουν απότομα, ο ένας με το κλομπ του και ο δεύτερος με το χέρι του.

Αμέσως μετά ο άοπλος ασπρομάλλης κύριος σωριάζεται στο έδαφος, ακούγεται ένας ανατριχιαστικός ήχος σπασίματος και ο 75χρονος αρχίζει να αιμοραγεί στο κεφάλι κοντά στην περιοχή του αφτιού του.

Το βίντεο αποκαλύπτει στη συνέχεια τους περισσότερους από τους αστυνομικούς να προσπερνούν τον πεσμένο και τραυματισμένο άνδρα, τον αστυνομικό που τον έσπρωξε με το γκλομπ να σκύβει πάνω του και έναν άλλο αστυνομικό να τον απομακρύνει από το θύμα.

Κάποιος ακούγεται από το πλήθος να φωνάζει ότι ο άνθρωπος αιμοραγεί.

Κάποιος άλλος καλεί ιατρική βοήθεια.

Επικρατεί αναστάτωση και οι αστυνομικοί περνούν χειροπέδες σε κάποιον άλλο άνδρα που διαμαρτύρεται…

Ο ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι δύο μέλη συνεργείου πρώτων βοηθειών έσπευσαν και βοήθησαν τον 75χρονο να μπει σε ασθενοφόρο.

“Ταράχτηκα πολύ από το βίντεο”, δήλωσε ο δήμαρχος του Μπάφαλο Μπάιρον Μπράουν. “Έπειτα από μέρες ειρηνικών διαδηλώσεων (…) το αποψινό γεγονός είναι αποκαρδιωτικό”, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Αφού είδε το βίντεο, ο διοικητής της αστυνομίας του Μπάφαλο Μπάιρον Λόκγουντ έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπράουν.

“Οι αστυνομικοί θα πρέπει να επιβάλλουν – όχι να παραβιάζουν- το νόμο” έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο που δήλωσε ότι μίλησε με τον δήμαρχο του Μπάφαλο και συμφώνησαν ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ο 75χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο Erie County Medical Center Hospital στο Μπάφαλο, διευκρίνισε ο Μπράουν.

Με πληροφορίες από RT, Reuters, WBFO

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα