ΑΘΗΝΑ
17:27
|
19.04.2024
Στο πλευρό των εξεγερμένων στις ΗΠΑ οι φοιτητές καταδικάζοντας τον ρατσισμό και την ένταση της καταστολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλευρό των εξεγερμένων στις ΗΠΑ στέκονται οι φοιτητές τις Θεσσαλονίκης καταδικάζοντας τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στις ΗΠΑ.

Οι φοιτητές, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από 13 φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίαςς στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές αφού συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας, πορεύτηκαν μέσω των οδών Μητροπόλεως και Τσιμισκή με κατεύθυνση το προξενείο των ΗΠΑ, όπου και διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά του ρατσισμού, της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ και του καπιταλισμού, ενώ σήκωσαν πλακάτ με τη φράση: “I can’t breath”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φοιτητικών σύλλογων Θεσσαλονίκης: Φυσικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ και ΣΟΦΕΘ.

“Καταδικάζουμε όλες τις δολοφονικές επιθέσεις, τις εκατοντάδες συλλήψεις, τη βαρβαρότητα και την ένταση καταστολής από την αμερικανική κυβέρνηση και του κράτους των ΗΠΑ σε βάρος των διαδηλωτών.

Οι καταστάσεις της πανδημίας με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημοσίου συστήματος Υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, η καλλιέργεια του ρατσισμού, του φυλετικού και εθνικιστικού μίσους φέρουν την υπογραφή της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΗΠΑ.

Έχουν τεράστιες ευθύνες οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ τώρα και ΣΥΡΙΖΑ πριν που μπλέκουν τη χώρα μας πιο βαθιά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμαχούν με τις ΗΠΑ.

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών που έχουν γεμίσει οργή τα εκατομμύρια διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι η νεολαία πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να απαλλαγούμε από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, να ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους. Αντιπαλεύουμε το ρατσισμό την ένταση της καταστολής σε βάρος των δικαιωμάτων, της ζωής του λαού και της νεολαίας. Ο αγώνας που δίνουμε για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα, τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει για να δώσει απάντηση στην ένταση της καταστολής, της βαρβαρότητας των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που και στη χώρα μας τσακίζουν τα δικαιώματα μας”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα