ΑΘΗΝΑ
14:14
|
19.04.2024
Σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση παραπέμφηκαν οι εκτελεστές του Αχμάντ Αρμπερί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω της παγκόσμιας οργής που επικρατεί για τη ρατσιστική δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, παραπέμφηκαν σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οι υπάνθρωποι που εκτέλεσαν εν ψυχρώ, με τρεις σφαίρες, τον 25χρονο αφροαμερικανό Αχμάντ Αρμπερί ενώ έκανε τζόκινγκ στη συνοικία Σατίλα Σορς, της κομητείας Γκλιν της Τζόρτζια, στις 23 Φεβρουαρίου. 

Ο 64χρονος Γκρέγκορι ΜακΜάικλ και ο 34χρονος γιος του Τράβις ΜακΜάικλ παραπέμφθηκαν (επιτέλους) σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε μια ακόμη υπόθεση στυγνής ρατσιστικής βίας που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

Σοκάρει η κατάθεση του αστυνομικού επικεφαλής των ερευνών της δολοφονίας που είπε ότι ο 34χρονος Τράβις ΜακΜάικλ αφού πυροβόλησε εξ επαφής τρεις φορές και σκότωσε τον άτυχο Αρμπερί του φώναξε «γαμ@@@ε νέγρε»!

“Πιστεύω ότι η απόφαση του Αρμπερί ήταν να ξεφύγει και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να γλιτώσει, επέλεξε να αντιδράσει” είπε αποκαλύπτοντας πως ο 25χρονος Αφροαμερικανός προσπαθούσε να αμυνθεί.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία Αρμπερί -κατηγορείται επίσης και ο Γουίλιαμ Μπράιαν- χτύπησαν τον 25χρονο αφροαμερικανό με το φορτηγάκι τους ενώ αυτός προσπαθούσε να ξεφύγει.

Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πως αφού έκοψαν τον δρόμο στον Αρμπερί με το αυτοκίνητό τους, ο Γκρέγκορι Μακάιχαλ ζήτησε από τον γιο του, Τράβις, να κατέβει και να τον κυνηγήσει. Λίγο μετά, οπλισμένοι με ένα Magnum και ένα κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 25χρονο, ο οποίος ωστόσο πρώτα πάλεψε με τον 34χρονο. Αφού προσπάθησε αρχικά να τον αποφύγει και παρά τους πυροβολισμούς, όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο, έδωσε μάχη για ν’ αρπάξει το όπλο του, ενώ εκείνη τη στιγμή φαίνεται ο 64χρονος να τον πυροβολεί από την καρότσα του επιβατικού.

“Συχνά σκέφτομαι τα τελευταία λεπτά της ζωής του γιου μου. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο άγρια” δήλωσε η συντετριμμένη μητέρα του Αχμάντ, Γουάντα Κούπερ.

Η υπόθεση Αρμπερί -που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στις ΗΠΑ, καθώς οι δολοφόνοι παρέμεναν ελεύθεροι τρεις μήνες μετά την εκτέλεση του Αφροαμερικανού- προχώρησε έπειτα από την κυκλοφορία στο διαδίκτυο ενός βίντεο όπου προβαλλόταν καρέ-καρέ το χρονικό της αποτρόπαιης δολοφονίας του 25χρονου.

Το υλικό αυτό αποτέλεσε απτό στοιχείο στα χέρια του δικηγόρου της οικογένειας του Αχμάντ, ο οποίος και ζήτησε τη σύλληψη των δύο αντρών 74 ημέρες μετά τη στυγνή εκτέλεσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα