ΑΘΗΝΑ
13:52
|
28.01.2022

Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια, τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, ενώ οι νεκροί παγκοσμίως, πλησιάζουν τους 400.000. Περίπου το 30% των κρουσμάτων (2 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια, τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, ενώ οι νεκροί παγκοσμίως, πλησιάζουν τους 400.000. Περίπου το 30% των κρουσμάτων (2 εκατομμύρια) έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ η Λατινική Αμερική ακολουθεί με το 15% των κρουσμάτων.  Από τους 400.000 θανάτους, οι 110.000 καταγράφηκαν στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 204 φθάνοντας στους 40.465, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ινδία ξεπέρασε την Ιταλία σε κρούσματα

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ 9.887 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα περνώντας την Ιταλία σε αριθμό κρουσμάτων.  Η Ινδία πλέον, είναι η έκτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα, δύο ημέρες πριν από τη χαλάρωση του lockdown, που ισχύει στη χώρα, με την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων και των χώρων λατρείας. Αυτή την στιγμή η Ινδία μετρά 236.000 κρούσματα ενώ περισσότερα από αυτήν, μετρούν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Βρετανία και η Ισπανία. Την Δευτέρα, η Ινδία αρχίζει να χαλαρώνει το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση τον Μάρτιο και υπάρχουν φόβοι, ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν.

Αναζωπύρωση στην  Βόρεια Μακεδονία

Στην Βόρεια Μανεδονία, παρουσιάστηκαν 125 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ χθες είχαν καταγραφεί 180 νέα κρούσματα.  Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 2915. Τα περισσότερα από τα 125 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (46 κρούσματα) και ακολούθως στο Κουμάνοβο (19), στο Στιπ (17) και στο Τέτοβο (16).  Τις τελευταίες 24 ώρες διενεργήθηκαν 1.085 διαγνωστικά τεστ (έναντι 1.272 τεστ, την προηγούμενη ημέρα). Επίσης, δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 151 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.

Λόγω της αναζωπύρωσης αυτής της επιδημίας στη χώρα, από προχθές το βράδυ και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, απαγορεύεται πλήρως, με απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, η κυκλοφορία των πολιτών τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας, Σκόπια, όσο και σε ορισμένες άλλες πόλεις, όπως στο Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 16:00 μ.μ. και λήγει στις 05:00 π.μ. την επομένη.

Βραζιλία, 3η χώρα παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων.

Ενώ η Βραζιλία είναι πλέον Τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό θανάτων από κορονοϊό, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου απείλησε ότι θα αποσύρει την Βραζιλία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα