ΑΘΗΝΑ
16:02
|
25.04.2024

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει ότι ένας μεγάλος αριθμός Καναδών συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι οι διακρίσεις που βιώνουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας είναι μια πραγματικότητα και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει ότι ένας μεγάλος αριθμός Καναδών συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι οι διακρίσεις που βιώνουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας είναι μια πραγματικότητα και κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει», δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία στην Οτάβα. Όταν ρωτήθηκε για τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ και την απόφαση του να χρησιμοποιήσει στρατιώτες εναντίον των διαδηλωτών,  παρέμεινε σιωπηλός για 21 δευτερόλεπτα για να συμπληρώσει ότι οι Καναδοί παρατηρούν με φρίκη αυτά που γίνονται στις ΗΠΑ.

Ο Τριντό γονάτισε τρεις φορές μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της ρατσιστικής βίας, ενώ στα χέρια του κρατούσε μια μαύρη μπλούζα με το σύνθημα Black Lives Matter γραμμένο με λευκά γράμματα. Αποχώρησε από την διαμαρτυρία, όταν οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να προχωρούν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ εκείνοι του φώναξαν «σήκωσε το ανάστημα στον Τραμπ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα