ΑΘΗΝΑ
14:24
|
28.01.2022

Τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές με Drone εναντίον θέσεων τους στην ανατολική Συρία, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, εκτιμώντας πως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές με Drone εναντίον θέσεων τους στην ανατολική Συρία, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, εκτιμώντας πως το Ισραήλ ήταν «πιθανόν» υπεύθυνο για την επίθεση.

«Οκτώ επιδρομές είχαν στόχο (το βράδυ το Σαββάτου) το γενικό επιτελείο των φιλοϊρανικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 ιρακινοί και Αφγανοί μαχητές και να καταστραφούν οχήματα και πυρομαχικά», ανέφερε το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το Ισραήλ είναι «πιθανόν» υπεύθυνο για τα πλήγματα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν επειδή παρουσιάστηκε κινητοποίηση δυνάμεων, προκειμένου να ενισχυθούν οι θέσεις που χτυπήθηκαν.

Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη επίθεση, όμως σπάνια επιβεβαιώνει χτυπήματα Συρία. Έχει όμως πάντα στραμμένη την προσοχή του στην περιοχή, αφού δεν θέλει να γίνει προγεφύρωμα της Τεχεράνης, η οποία είναι ο κύριος περιφερειακός υποστηρικτής του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Από την αρχή της σύγκρουσης στη γειτονική Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώς, αλλά και των συμμάχων του, του Ιράν και του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, δύο εχθρών του εβραϊκού κράτους.

Πρόσφατα στρατιωτικές θέσεις, που ανήκαν στις ιρανικές δυνάμεις και στις φιλοκυβερνητικές οργανώσεις, έγιναν επανειλημμένα στόχοι, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ντέιρ Εζόρ.

Στις 31 Μαΐου, τουλάχιστον πέντε μη Σύριοι μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα στην ανατολική Συρία που αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα